вівторок, 12 лютого 2019 р.

Незвичайні ловці снів від американської художниці Carol Cavalaris





Ви пам’ятаєте, як раптово набрали популярності ловці снів років із п'ятнадцять тому? Звісною, не лише вони, людство вабить се таємничо-містичне. Потроху захоплення йде на спад, хоч, звісно, прихильників у цих амулетів немало. Ідея забезпечити собі гарні сни нехитрим ритуалом приваблює багатьох.


Не менше й тих, хто цікавиться не лише суто утилітарним призначенням ловців снів, але й їхньою естетикою. Є й ті, хто приписує їм містичні якості, перетворюючи ледь не в портали у царство сновидінь.


Важко сказати, чи поділяє цю точку зору сучасна американська художниця Carol Cavalaris. Але у циклі її робіт, присвячених ловцям снів, вони виступають справді могутніми амулетами й водночас особливо підкреслюється їхній зв'язок із природою Північної Америки.


Споглядаючи її сповнені яскравими кольорами й чіткими лініями роботи, не так легко вгадати, що одне з їхніх призначень – зцілення душі самої мисткині.


Справа в тому, що в дитинстві вона багато малювала і так,мріяла стати художницею. Але доросле життя… Свого часу мисткиня зробила вибір на користь роботи в рекламній галузі. Потім вийшла заміж за музиканта і разом із ним складала пісні. Музика замінила їй давні мрії про образотворче мистецтво.


Коли у 2006 році коханого не стало, Carol Cavalaris важко переживала свою втрату. Вона згадала про своє дитяче захоплення малюванням, аби чимось заповнити порожнечу в душі. Зараз вона все більше часу проводить, створюючи роботи за допомогою цифрової графіки.


Художниця зізнається, що це не лише допомагає їй самій. Вона також сподівається, що дехто з глядачів відчує, що йому стає затишніше жити в цьому світі при спогляданні її картин.


У Carol Cavalaris є кілька циклів: скажімо, квітковий і котячий, написані не без домішку казки, яка проступає за буденними нібито-то натюрмортами. Але саме цикл «ловців снів» належить до найбільш популярних.


Приємного перегляду робіт художниці і гарного вам настрою, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар