пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

Дивовижні "їстівні" роботи румунського майстра Dan Cretu




Скульптури можна робити із безлічі матеріалів, навіть тих із них, які, не перший погляд, до цього непридатні через свої властивості. Скажімо, скульптури. Вирізані з овочів і фруктів довго «не проживуть»; усього за кілька годин вони втратять початкову свіжість, а з нею – і левову частку своє привабливості.


Та це не зупиняє румунського майстра й фотографа Dan Cretu. Навпаки, завдяки креативному підходу й можливості глянути на звичайні речі під незвичним кутом зору, він започаткував новий напрям мистецтва: еко-арт. Саме таку назву для фото його робіт запропонували прихильники його творчості.

Художні знання, отримані в Бухарестському університеті мистецтв і багаторічна робота дизайнером у рекламному агентстві стали майстру в пригоді, коли він вирішив поекспериментувати з так-званими «малюнками-обманками».


Справа в тому, що десь у 17 столітті набули популярності картини, на яких речі й людські обличчя складалися з інших речей, зокрема й з овочів, фруктів і квітів.

Цю традицію розвинув Dan Cretu, осучаснивши її, адже замість пензля використовує фотоапарат. Після клопіткого етапу підготовки й розрахунку починається етап самого створення чергової роботи, де майстер справді має поспішити, аби подати матеріал у найкращому світлі. 

А потім – етап фотографування, після якої чергова «їстівна» робота – портрет, зображення тварини чи натюрморт – опинаються в інтернет-просторі на радість шануввалньикам.


Сподіваюся, друзі, що й вам припаде до смак така незвичайна творчість від  Dan Cretu. Гарного настрою!



Немає коментарів:

Дописати коментар