понеділок, 18 лютого 2019 р.

Дивовижний плетений усесвіт угорської мисткині Ágnes Herczeg





У світі стільки чудових митців, що розповісти про хоч скільки-но значущу частину з них хоч по одному разу – надто амбітна задача. Тому можна не прагнути до неосяжного, а час до часу повертатися до тих, чиїми роботами ми вже милувалися в цьому блозі й дивитися: а що нового й цікавого вони створили за цей час?


От, скажімо, Ágnes Herczeg – угорська майстриня, яка свого часу вразила мене оригінальними портретами, створеними за допомогою гілок і ниток. При чому, завдяки таланту майстрині, кожна її робота, при всій символічності й абстрактності, дуже індивідуалізована, зі своїм характером.



Не менше мені припало до смаку, коли я вперше шукала інформацію про неї, щоб поділитися з вами, то це те, що вона навчалася в Угорському інституті вишуканих мистецтв, де опанувала кілька технік вишивки й плетіння мережива. І, спираючись на класичні прийоми, відкрила щось зовсім нове, власне своє. 



 Її роботи, хоч тут була б більш вірогідною техніка плетіння макраме, створені за принципом плетіння мережива. І саме із цього незвичного стилю виростає авторський усесвіт.


Портрети, здебільшого, жіночі, так само приваблюють майстриню. Однак останнім часом у творчості Ágnes Herczeg все більше пейзажів – морських, сезонних, таких, де людина – частина краєвиду, і таких, де вона споглядає виднокрай крізь вікно.


Більше її робіт можна побачити на авторському сайті: https://www.agnesherczeg.com,який приваблює все більше шанувальників творчості мисткині.

Сподіваюся, друзі. що й вам сподобаються дивовижні роботи Ágnes Herczeg. Гарного вам дня!



Немає коментарів:

Дописати коментар