суботу, 9 лютого 2019 р.

Казки, реальніші за життя: фантастичні картини американської художниці Mary Baxter St. Clair





Є лише два види людей: ті, хто вірять у дива, і ті, кого варто пожаліти, бо вони у ті дива не вірять. Це – не моя думка, я якраз вважаю, що жаліти когось через його вподобання – невдячна справа, скептицизм і раціональність – то не найгірше, що буває в цьому житті.


Та я навела вам точку зору американської художниці Mary Baxter St. Clair, яка з дитинства щиро вірить у фей та янголів і часто зображає їх на своїх картинах.


Почала малювати вона у дитячому віці, із задоволенням переносячи свої фантазії на папір. А от коли вона виросла, то все частіше чула, що варто «спуститися на землю», творчість може бути хіба неприбутковим хобі, а доросла жінка має більше дбати про практичні речі.


Але вона таки знаходила час на своє непрактичне хобі, подовжуючи зображати чарівних істот. Хай почасти й через таку «непрактичність» довгі роки провела самотою, аж поки у 1981 році не зустріла Брюса Бекстера, який всіляко підтримував її творчість і навіть наполіг, аби вона присвятила малюванню весь «робочий» час.


А в 1989 р. подружжя переїхало на острів Kauai, де вибудували простору світлу студію. І саме відтоді творчість Mary Baxter St. Clair вийшла на якісно новий рівень, вона почала все більш впевненіше здобувати нових прихильників.


«Мрії здійснюються», – переконана художниця. А три її доньки впевнені, що їхня мати – і сама трохи чарівниця. Бо вона створила їм щасливе, сповнене казками дитинство.


Звісно, за здійсненнями цих мрій, як і багатьох інших, стоїть наполеглива праця самої мисткині й підтримка її рідних. Тож завжди приємно розповісти про історію успіху творчої людини.


Приємного перегляду робіт  Mary Baxter St. Clair і гарного настою, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар