вівторок, 26 лютого 2019 р.

Зоопарк на долонях: дивовижний боді-арт від італійського художника Guido Daniele





Важко сказати, скільки століть нараховує мистецтво боді-арту. Це якщо виводити його із суто утилітарного маскування-розмальовки тіла нашими далекими пращурами-мисливцями.


Те, що зараз воно перетворилося на мистецтво мають сумніви лише ті, хто твердить, що лише довговічні творіння заслуговують на це високе звання, а не те, що живе геть недовго. Хоча існування того чи іншого творіння у вік інтернету зумовлюється, серед іншого, тим, чи є в митця під рукою гарна камера й наскільки популярні його сторінки у соцмережах.


Звісно, не тільки цим, але ефемерність, на щастя, перестала бути перешкодою для знайомства з красою. Скажімо, такою, як творіння італйського художника Guido Daniele.


У нього дивовижні руки. І не лише тому. що руки будь-якого талановитого художника чи майстра – справжнє диво, а й тому, що він використовує їх як полотно для своїх малюнків.


Уперше побачивши його роботи. я згадала театр тіней, де після тренувань і при наявності певних акторських здібностей, можна скласти руки так. щоб тінь набула обрису певного предмета, людського силуету чи тварини.


Цілком можливо, що саме такий театр і підказав Guido Daniele ідею створення його мальованих на руках тварин, птахів, плазунів. От тільки замість темних силуетів у нього виходять інколи підкреслено яскраві «картини», що чітко передають кольори шерсті, шкіри чи пір’я.

У його творчості чимало шанувальників. Сподіваюся, друзі, що й вам споглядання роботи Guido Daniele забезпечать гарний настрій посеред робочого тижня!



Немає коментарів:

Дописати коментар