четвер, 21 лютого 2019 р.

Чудові англійські котики від художниці Linda Jane Smith






Чи можна з першого погляду визначити, якої національності тварини чи хоч їхні зображення? Не породи, виведеної в певній країні. А саме національності?



Якщо вірити шанувальникам творчості англійської художниці, ілюстраторки й дизайнерки Linda Jane Smith, то ще й як! Бо в неї ну дуже англійські котики.



Сама художниця зізнається, що полюбляє всякі англійські дрібнички: віяла, булавки для капелюшків, фарфорові сервізи для чаювання і часто розміщує їх на своїх ілюстраціях та в якості декорація фігурок колекційної серії «Comic & Curious Cats». Її коти, кішки й кошенята. Справді, зображені із суто англійським гумором й увагою та любов’ю до деталей.



Колекціонери цінують їх так само високо, як і малюнки Linda Jane Smith, що виходять обмеженим накладом і часто зображають котів у міських і теж суто англійських пейзажах (особливі телефонні будки, двоповерхові автобуси тощо). 



Сама художниця зазначає, що робить замальовки на вулицях, потім ледь стилізує, якщо в цьому є потреба, і замінює людей-перехожих на котів.



Чудово, що в 1985 році, коли в Англії відкрився філіал американської студії «Green Fine Arts», художниця блискуче виграла їхній конкурс. Бо саме після цього її роботи, на радість шанувальникам котів і колекціонерам, стали відомі в усьому світі.



Приємного перегляду чудових которобіт художниці, друзі, та гарного дня!





Немає коментарів:

Дописати коментар