неділю, 3 лютого 2019 р.

Такі тендітні і легкі світи: паперові витинанки австралійської майстрині Emma van Leest





На щастя, людська уява значно різноманітніша за матеріали, доступні митцям. Це я до того, що папір як основу творчості використовують художники з усіх куточків світу. І при цьому кожен підходить до завдання самобутньо й отримує неповторний результат.


Скажімо, роботи австралійської мисткині Emma van Leest, як на мою думку, знаходяться десь посередині між витинанками і виготовленням паперового мережива. Хоча не менш переконані, і не без підстав, у своїй правоті ті, хто називає її художницею, а роботи – картинами.


Щоразу, приступаючи до творчості, майстриня має в голові, а потім і в нарисах готовий і досить складний сюжет. Майже всі її роботи – білі витинанки на різнокольоровому фоні, то не лише відтворення складних, із багатьма деталями рослинних чи геометричних орнаментів, а захопливі історії з численними героями.



До того ж, історії, де авторка великого значення надає кожній деталі, змушуючи глядачів уважно роздивлятися їх, домислювати те, що йому демонструють. І тим самим ставати її співавтором.



Не даремно ж творчий сайт Emma van Leest: http://www.emmavanleest.com/home/exhibitions/recent-works/ користується все більшою популярністю. При цьому її роботи,починаючи з 2003 року, з успіхом виставляються на спільних і персональних виставках.



Сподіваюся, друзі. що вам теж сподобаються роботи майстрині і зичу вам гарного дня!





Немає коментарів:

Дописати коментар