середу, 27 лютого 2019 р.

Дивовижні світи в колажах австралійської фотомайстрині Catherine Nelson




Вона вважає себе художником із фотоапаратом. І, дивлячись на світи, створені австралійською фотографкою Catherine Nelson, переконуєшся, що мисткиня має рацію.

Адже кожне її фото – то колаж, коли реальні пейзажі майстерно вписуються у дивовижні екосистеми чи цілі світи.

Такі масштаби світотворення не дивують, якщо знати, що свого часу майстриня брала участь у створенні спецефектів таких відомих кіноепопей, як «Гаррі Поттер» і «Мулен Руж».

Саме завдяки роботі зі спецефектами свого часу Catherine Nelson багато подорожувала Європою, при цьому її приваблювали як люди й архітектура, так і природа. Та зараз вона повернулася до Сіднею, і присвятила себе творчості.


Майстриня створює великі колажі розміром 100 на 100 см і кожен із них складається із тисячі дрібних шматочків її власних фотографій природи, майстерно підібраних так, аби створювали масштабне полотно. На кожен такий проект у художниці йде по 2 місяці клопіткої роботи.


У результаті вона створює мальовничі екосистеми, які сходяться в одній точці, або, навпаки, розростаються із центру композиції у всі боки, заполоняючи весь простір картини. Крім дивовижно гарної природи там є птахи, ящірки, змії. Це чудовий світ, але без людей.

Дехто з критиків називає її композиції сучасною графічною міфологією. Сама ж художниця дотримується думки, що доля світу – в руках людини. І так. це – велика відповідальність, коли від тебе залежить щось настільки прекрасне. тож її чудові роботи ще й нагадування глядачам по велич і тендітність світу.

Сподіваюся, друзі, що вам сподобаються роботи Catherine Nelson і бажаю гарного дня!





Немає коментарів:

Дописати коментар