понеділок, 4 лютого 2019 р.

Дивовижна вишивка на яєчній шкарлупі від французької майстрині Elizabeth Klein






Яйце – це не лише смачний і корисний продукт, а ще й арт-обєкт. Чи, принаймні, основа для нового творчого проекту.



Звісно, втому випадку, коли потрапляє до рук справді творчій мисткині, яка інколи здатна поєднати, на перший погляд, непоєднувальні речі. Саме так трапилося з вишивальницею із Франції Elizabeth Klein. Її вишивки на яєчній шкарлупі набувають усе більшої популярності не лише у рідній країні, а й, завдяки можливостям інтернету, в різних куточках світу.



Вишивання, як скаже вам кожен чи кожна, хто займається цим видом мистецтва на професійній основі, вимагає не лише творчих здібностей, але й зосередженості, уваги до дрібниць й обережності. А якщо обрати за основу не тканину, а якості незвичайний матеріал, то ці якості треба помножити надвоє.



Бо ж у цьому випадку доводиться ще й методом проб і помилок шукати власну техніку праці із цим матеріалом. Особливо, якщо  йдеться про таку тендітну річ, як яєчна шкарлупа.


Elizabeth Klein спершу наносить візерунок на поверхню яйця, потім дуже обережно просвердлює дірочки, а надалі протягує між ними нитки так, щоб вони утворювали акуратні стібки. У результаті з’являється чергова ніжна квітка, пташка чи заквітчана літера – є у майстрині й такий проект: вона вишила весь алфавіт.


Її вишивки – виконані в м’яких пастельних тонах у класичній манері, дуже світлі й добрі, виглядають особливо незвично через нестандартне оформлення. Вони впевнено знаходять шлях до серця все нових шанувальників.


Сподіваюся, друзі. що вам теж припадуть до смаку  творчі роботи Elizabeth Klein. Гарного дня!


Немає коментарів:

Дописати коментар