неділю, 24 лютого 2019 р.

Казково гарний "Поганий квітковий сад" від корейської художниці Lim Eun-Hee






Чи кортіло вам, друзі. колись зазирнути «за лаштунки творчості» якогось митця чи мисткині? На рівні: а в яких умовах створені ці яскраві радісні малюнки? Певно, в затишній студії, а художник насолоджується кожною миттю творчості?

Щодо насолоди від творчості, нічого не казатиму. Звісно, вона є, бо як же інакше творити? А ось умови для створення казкових робіт не завжди можуть бути казковими.


Скажімо, корейська художниця Lim Eun-Hee на сьогодні, як люблять писати на сайтах, присвячених творчості,успішно поєднує живопис та піклування по улюблену родину. На перший погляд,це – цілковита правда. Художниця з дитинства любила малювати. Має професійну освіту,продовжує радувати своїми добрими казковими картинами себе та глядачів. І приділяє при цьому максимум сил і часу своїй родині та домашнім клопотам.


А як же творчість? А для творчості залишаються вечори,коли вона щодня створює у вітальні імпровізовану майстерню. Кладе підрамник із картиною, на дякою працює, на низький столик, сама сидить на підлозі, змішує фарби в стаканчиках із-під йогуртів.


 Сама Lim Eun-Hee ставиться до вигляду «студії» з гумором. Хоч і зізнається, що така робота втомлива. Тим більше, що малювання затягується до другої години ночі, а щоденні клопоти господині починаються о шостій-сьомій ранку. Однак саме можливість малювати підтримує художницю й дарує гарний настрій багатьом глядачам.


Серія «Bed Flower Garden», роботи з якої я навела в цьому пості, особлива. Чому квітковий сад може бути поганий? І чому при цьому там зворушливо зображена дівчина і квіти? Бо це – мальована розмова із близькою людиною, яка тоді не хотіла чути слів.

На початок створення серії донька Lim Eun-Hee досягла підліткового віку і «стала поганою» за нормами доста традиційного суспільства. Тобто вступила у вік підліткового бунту, заперечення батьківських авторитетів, впевненості, що світ поганий і що вона перша, хто переживає гнітючі почуття, а мама застара, аби зрозуміти таку дорослу і сучасну доню.


Саме цими картинами художниця звертається до доньки, аби пояснити, що світ, попри недоліки і те, що «квітковий сад» може бути поганим, насправді гарний. І що мати любить свою «незручну» доню і прагне допомогти їй і підтримати, але не заважати «розквітати» – дорослішати.


На жаль, інформації про цю художницю в мережі мало, як і про багатьох інших сучасних художників із країн Сходу. Залишається сподіватися, що донька, коли ще трохи подорослішала, змогла оцінити мамині картини. Врешті, для багатьох дорослих жінок мама перетворюється,серед іншого й на надійну подругу. Щиро сподіваюсь, що так трапилось і цього разу.

Приємного перегляду робіт Lim Eun-Hee і гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар