суботу, 2 лютого 2019 р.

Дивовижний зв'язаний світ від американської майстрині Anna Hrachovec




Чомусь в’язання, при безкраїх можливостях, яка ця творча техніка пропонує митцям, часто відносять до прикладного створення одягу чи предметів побуту, а не до мистецтва.



Але ж зв’язати можна не лише шалик чи рукавички, але й цілу країну! Були б нитки, час і бажання. А всього цього не бракує американській майстрині Anna Hrachovec.



У 2007 році вона розпочала створювати в’язану країну Mochimochi. За словами авторки, на цьому казковому і водночас цілком реальному просторі люди і в’язані іграшки живуть у дусі спільної поваги й порозуміння.



Також вона закликає всіх, аби краще навчитися розуміти іграшки. Зв’язати собі власноруч нового приятеля. І наводить прості схеми в’язанні і вишивки у відкритому доступі на власному сайті:  https://mochimochiland.com



Одинадцять років – чималий термін для  творчого проекту. За цей час в’язаний усесвіт Anna Hrachovec розрісся, тут можна зустріти як усміхнені гори чи веселку, яку можна використовувати як гірку, так і чарівних гномиків чи небезпечних крокодилів й удавів. На щастя, останніх – кишень кого розміру.


Проект мисткині щедро здобрений гумором, яскравий і, попри те, що в деяких місцях там небезпечно для мешканців, бо там на них чекають справжні пригоди, дуже позитивний. Саме тому він знаходить чимдалі тим більше прихильників у різних куточках світу.


Сподіваюся. друзі. що він сподобається і вам. Приємного перегляду робіт Anna Hrachovec і гарного дня!






Немає коментарів:

Дописати коментар