вівторок, 19 лютого 2019 р.

Дорогоцінні різнобарвні мушлі від американської мисткині Mary Kenyon






Аби малювати, варто просто хотіти. Навіть мінімум матеріалів, які традиційно асоціюють із цим заняттям – той самий аркуш паперу й олівець чи ручка – не завжди потрібно. Бо на чому тільки не малюють сучасні митці! На крилах метеликів, на чайних пакетиках, на висохлому листі чи, скажімо. на мушлях. І, до речі,інколи виходять справді вартісні речі.



От, скажімо, коли йдеться про творчість сучасної американської мисткині Mary Kenyon, яка обрала «полотном» мушлі, котрі власноруч знаходить на пляжі і клопіткою роботою перетворює на подобу скарбів,знайдених на затоплених кораблях.




Хоча так, я трохи лукавлю: про жоден мінімалізм не йдеться. Швидше, майстриня надає перевагу бароковому стилю з його пишністю, яскравими фарбами, позолотою, тож матеріалів для творчості в цьому випадку доводиться застосовувати ой як багато.



Мисткиня навіть винайшла власний прийом: золота фарба, яку вона щедро застосовує при роботі над розписом мушель, дозволяє прикріплювати до їхньої поверхні кристали Swarovski чи латунні деталі, остаточно перетворюючи їх на подобу прикрас чи коштовних предметів побуту.



Не менш вражає різноманітність тем, до яких звертається у своїх роботах Mary Kenyon: від міфологічних сюжетів чи рокових красунь до квітів і павичів. Більш детально ознайомитись із її різноплановою й дуже незвичайною творчістю можна на сторінці інстаграм: https://www.instagram.com/rtistmary/



Приємного перегляду її робіт! І хай день сяє усіма фарбами веселки, даруючи радість і сили!




Немає коментарів:

Дописати коментар