суботу, 27 липня 2019 р.

Унікальні паперові скульптури індіанців від американських митців Allen і Patty Eckman






Інколи, споглядаючи чудові й незвичайні роботи митців, не знаєш, чим більше захоплюватись. Чи то неймовірним творчим потенціалом ніби добре знайомого матеріалу, чи то креативністю майстрів і вмінням поглянути на звичайні речі під геть незвичайним поглядом.




Саме так відбувається, коли йдеться про роботи творчого дуету – подружжя американських майстрів Allen і Patty Eckman. Вони створюють скульптури з паперу, але мова не йде про пап’є-маше. Ні, швидше це нагадує скульптури з металу, однак виготовлені на основі авторської творчої техніки «AllenEckman».





Двокомпоненту без кислотну паперову суміш заливають у силіковані форми, виготовлені самими майстрами. Далі папір пресують і дають йому висохнути. Однак отримані «зліпки» ще мають мало спільного із кінцевими скульптурами.



Бо головне тут навіть не  унікальна матеріал, а довга, інколи й місяцями, кропітка робота, вміння, знання й талант майстрів.



Головна тема робіт Allen and Patty Eckman – природа й життя корінних мешканців Америки. Можливо, тому що прапрабабуся Алена була з племені черокі.



Зазвичай, він робить основу, головні елементи композиції, а ось деталі природи й зовнішності персонажів проробляє його дружина. Вона ж додає елементи природи, виготовляє зображення жінок і дітей.



Приємного перегляду робіт Allen and Patty Eckman і гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар