вівторок, 2 липня 2019 р.

Фантастичні пейзажі талановитого голландського фотомитця Robert Jahns





Далеко не всі митці стверджують, що вони своєю творчістю намагаються створити власний, часто прекрасний і чарівний усесвіт. Дехто ж запевняє, що його завдання – показати красу «звичайного» буденного світу чи привнести у повсякденність трохи краси.



І, звісно, вони мають рацію. Як і ті глядачі, які говорять, що ці задачі аж ніяк не взаємно виключні. Цілком можна показувати, наскільки красива наша планета, природа, міста, саме життя. врешті. і при цьому використовувати для цього мову казки чи міфу.



Якщо видається, що для такого показу більш «заточений» текст, варто згадати, що візуальне мистецтво може впоратись із цим аж ніяк не згірше. Наприклад, якщо мова йде про дивовижні світлини голландського митця Robert Jahns.



Хоча я тут трохи лукавлю: фотограф не просто  зберігає за допомогою фотоапарату яскраві й незвичайно прекрасні кадри. Хоча саме вони й є основою його творчості, але й вдається до можливостей цифрового мистецтва, аби вразити глядачів.


І це йому цілком вдається. В інтернеті часто можна зустріти роботи Robert Jahns серед підбірок гарних і незвичайних, часто фентезійних світлин. А ще, його інстаграм-сторінка: https://www.instagram.com/nois7/?hl=uk користується чималою популярністю серед шанувальників його творчості.



Приємного перегляду робіт Robert Jahns і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар