вівторок, 16 липня 2019 р.

Дивовижні колажі від американської майстрині Lisa Morales





Хтось колекціонує листівки, поштові марки, кухлики чи гарні спогади. А от американська мисткиня Lisa Morales – папір. Не звичайний папір для роздруківок на принтері, а аркуші, що «мають характер і долю» – за її власним визначенням.

Серед її колекції – старовинні газети, листи, написані від руки, старі мапи й журнали і навіть обгортки з-під сандвічів. У її колекції не буває менше ніж 1000 аркушів. Але домівці Lisa Morales не загрожує бути поглинутою паперовою хвилею. Бо майстриня не просто збирає папір, вона використовує його для створення колажів.

Прискіпливо обираючи потрібний за текстурою, а то й змістом матеріал, вона власноруч фарбує його у яскраві кольори. А потім руками, без ножиць, відриває потрібні їй частинки, щоб скласти з них чергову картину – натюрморт, квіти, зображення звірів чи птахів. Часто фантастичних, інколи кумедних і завжди дуже добрих і позитивних.

Що цікаво, із творчістю було пов’язане все життя Lisa Morales, але спершу вона займалася танцями – почала в три роки, а в дорослому віці деякий час це було її професією. І вона зазначає, що дисципліна, необхідна усім танцівникам, стала в нагоді при опануванні нового творчого напрямку.

Одного разу вона прочитала, що люди часто не реалізовують свою мрію не через нестачу таланту, а через сумніви, чи їм це під силу. У статті йшлося про те, що мало переконувати себе, стоячи перед дзеркалом, що ти – гарний художник. Потрібно не сумніватися у своїй талановитості. Зі страхом не можна домовитись, але його можна поступово трансформувати у віру в себе.

Певне, ці поради впали на сприятливий ґрунт. Бо на сьогодні мистиня займається улюбленою справою, даруючи радість собі і своїм шанувальникам в інтернет-просторі.

Приємного перегляду робіт Lisa Morales і гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар