понеділок, 1 липня 2019 р.

Пастельні портрети звірів від американської художниці Lesley Harrison





Дехто з користувачів інтернету не сприймає картини з котиками чи іншими, не менш приємними і симпатичними пухнастиками як «високе мистецтво». Останній термін, мене трохи насторожує та дивує. Не менш ніж твердження, що любов до картин «із братами нашими молодшими» ніяк не може поєднуватись із гарним смаком.



Усе ж, тема роботи – дуже важлива річ. Але й майстерність художниці чи художника теж має неабияке значення для результату й для того, чи можна відчути задоволення від споглядання якоїсь конкретної роботи.



Скажімо, американська художниця-анімалістка Lesley Harrison однаково натхненно зображає і домашніх улюбленців, і коней (насправді, майже безпрограшна тема), і диких «кішок» – левів, пум, рисей тощо. І численні шанувальники її творчості захоплюються не лише сюжетом, але й майстерністю виконання.



Тим більше, що Lesley Harrison використовує для створення своїх характерних і дуже добрих полотен пастель. Це – чудова техніка живопису, якщо потрібно передати структуру чи підкреслити певні деталі у зовнішності «моделі». Однак не є типовою для зображення тварин і вимагає неабиякої майстерності від неї. І щоразу, завдяки її зусиллям, з’являється картина, яка викликає захоплення у шанувальників її творчості.



Приємного перегляду  робіт Lesley Harrison і маренго вам дня, друзі!







Немає коментарів:

Дописати коментар