неділя, 21 липня 2019 р.

Вишивані нічні пейзажі від польської майстрині Kaja





«Нема часу на творчість» – це не порожня відмовка. На жаль, це – доста розповсюджена прикмета сучасного митця, для якого творення робіт у будь-якій техніці – не головний заробок, а хобі.


Однак, бувають же й винятки, про які приємно прочитати,чи не так? Без інтонацій коуча, що варто лише постаратися… (яке «лише? Це – окрема й напружена праця), а щоб порадіти за тих, кому вже пощастило втілити у життя свою мрію.


Хоча зо два роки тому майстриня Kaja із Вроцлава (Польща) аж ніяк не гадала, що порада займатися вишиванням може змінити її життя. Дівчина підходила до цього заняття досить утилітарно: у неї втомлювалися зап’ястки від постійної роботи за комп’ютером, а вишивання мало слугувати своєрідною «вправою» для рук.


І початок цієї історії не був казковий: спосіб спроб і помилок. Поламані голки, витрачені даремно нитки. І бажання не просто тикати голкою в полотно, а створювати щось таке, що подобається самій мисткині.

Та в результаті Kaja змогла не лише опанувати техніку вишивки, але й розробила свій власний «нічний» стиль. Вона створює дуже своєрідні та впізнавані нічні пейзажі – казкові, дуже мирні й натхненні.


На сьогодні Kaja вже навчає техніці вишивання інших, і не лише ділиться з ними своїми навичками, але й розповідає, як провадить монолог зі своїм внутрішнім «я» через ручну працю.

Приємного перегляду робіт мисткині та гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар