понеділок, 8 липня 2019 р.

Фоторепортаж на мітлі: фантастичний проект фотомисткині із Філіппін Katrina Yu




Усі жінки – відьми. Це досить суперечливе твердження набуло неабиякої популярності, хай і дещо іронічної ще й завдяки дивовижному перекладу назви популярного серіалу. Але зараз не про кіномистецтво.


А про атрибути отого самого відьмовства у західній мас-культурі – тобто не лише про мітлу не лише як знаряддя прибирання, але й як неоподаткований транспортний засіб. І про дуже своєрідний капелюх, який навряд чи  можна побачити на території слов’янських країн, ну хіба крім вечірки під час Гелловіна. А от  на Заході він належить до класики не підвладній моді (певно, якийсь містичний аналог «маленькій чорній сукні» від гуру моди).


 Нещодавно було свято Івана Купала. Тож саме час згадати про щось таке містичне. Щоправда, у мене цього разу вийшла містика, приправлена дрібкою гумору. Бо саме такий погляд на казкове має фотографка із Філіппін Katrina Yu.


Вона добре відома в інтернет-просторі як творчиня казкового світу за допомогою фотоапарата та цифрової графіки. При чому моделлю для своїх проектів слугує часто вона сама, а зйомки відрубають на задньому дворі її будинку.

У результаті з’являються світлини « чарівної країни». При чому їх часто можна знайти у підбірках «романтичних фентезі-фото». Однак чимало серед робіт Katrina Yu і тих, де авторка вміло обігрує звичні нам усім штампи, дозволяє глянути на звичні для любителів фантастики речі під незвичним кутом. 


А потім глядачі із здивуванням розуміють, що і романтика і навіть легкий сум за дивовижним можна у тих фото зогледіти. І зрозуміти, що ці фотографії варті не лише щирої усмішки, але й другого погляду.

Приємного перегляду робіт Katrina Yu та гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар