середа, 31 липня 2019 р.

Любов до ляльок і балету: незвичайні роботи американського митця Robert Tonner





Колекціонери ляльок – особливі люди. Взагалі. це, без перебільшення, можна сказати по будь-яких колекціонерів. Однак саме ті, хто збирає колекцію ляльок, ставиться до своїх придбань мов до живих.



Так, знаменитий американський дизайнер одягу, колекціонер і ляльковий скульптор Robert Tonner зазначає, що «лялька мертва до тої миті, поки вона залишається в коробці».



І варто віддати йому належне, він робить все для того, аби виготовлені ними ляльки були «живими». Їх цінують саме за унікальність, невимушеність поз, характери, які відчуваються у їхніх рисах і рухах.



А якщо врахувати, що майстер водночас захоплюється класичним балетом, то чи варто дивуватись, що він створює лялькок-балерин в костюмах персонажів відомих вистав?



У нього є серія робіт, присвячена не лише головним, але й другорядним героям балету «Лускунчик». Звісно, Robert Tonner створює й інших «героїв» – учасників різноманітних балетних вистав.



У нього чимало шанувальників і серед колекціонерів, і серед тих, кого просто приваблює можливість помилуватись незвичайними ляльками.



Приємного перегляду робіт Robert Tonner і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар