четвер, 25 липня 2019 р.

Білосніжні коти на картинах німецько-угорського художника Arthur Heyer






А давайте поговоримо про відомого художника, який усе життя малював лише білих котиків? Ну, хіба не чудовий початок текст для кото-п’ятниці? Та як на мене, зразково-ідеальний! Уже від цих слів у всіх любителів і любительок котів має підвищитись настрій.



Однак, як чесна людина, мушу зізнатися: у цьому випадку ідеальність досягалася б шляхом перебільшення. Німецько-угорський художник Arthur Heyer (1872-1931) малював не лише котів і не виключно білих. Але саме білі котики й кошенята стали його «торговою маркою».



Хоча митець і народився та отримав художню освіту в Берліні, славу він здобув вже після переїзду до Будапешта в 1896 році. І саме славу «котячого художника», як на мене, далеко не найгірший варіант. Його так і позвали Cat Heyer.



І, найперше, це – білі ангорські коти. Чудова порода для любителів пухнастиків. Взагалі, Arthur Heyer, певно, надавав перевагу саме цьому кольору. Навіть його улюблений бульдог Муккі був білим.



До речі, старим як світ стосункам між котами і псами художник присвятив чимало робіт. І далеко не завжди ці відносини ворожі. Не меншу увагу він приділив допитливості котів й особливо кошенят, які досліджують світ й інколи бешкетують.



При цьому глядачі відзначають не лише чисті кольори його робіт й особливий настрій, який викликає доброзичливу усмішку в глядачів, але й добре знання предмету. Усі коти на малюнках поводяться невимушено й їхні пози цілком можна зустріти в домашніх улюбленців.



Приємного перегляду робіт Arthur Heyer і гарного вам дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар