середу, 24 липня 2019 р.

Казкові морські пейзажі з реальних краєвидів Гаваїв від художника John Al Hogue


 



Серед користувачів інтернет-простору чимало тих, кому подобається реалізм, а то й фото реалізм у зображеннях знайомих пейзажів. Не факт, звісно, що водночас вони покрадьки, а то й відверто милуються малюнками із фентезійними горами й долинами чи космічними видовищами дивовижних планет.



Однак бувають і винятки, тобто художники, які обирають зумисне нереалістичну манеру малювання, але їхнє мистецтво притягую й поборників реалізму. До таких, зокрема. належить і сучасний художник із Гаваїв John Al Hogue.



Він малює море найнеймовірніших кольорів, дивовижні рослини, дуже яскраві заходи сонця й місячні морські пейзажі, які б зробили честь театральним лаштункам. І при цьому, при всій неправдоподібності, його картини приваблюють відчуттям саме тієї казковості, якої й очікують від Гаваїв, моря, відпочинку у світі, що геть не скидається на звичний.


Що цікаво, на початку своєї кар’єри John Al Hogue і не думав про мистецтво. Він разом із братом Террі на початку 80-х рр. минулого століття жили в Канаді у «нафтових таборах». Узимку, коли вільного часу було значно більше, вони спробували себе у різьбярстві, скульптурі й виготовленні незвичайних рам для картин.


Останнє потім стало їхньою професією:вони шукали майстрів, згодних взяти їх в учні, опановували нові технології. А коли переїхали на Гаваї, то відкрили майстерню з виготовлення рам для місцевих галерей. А John Al Hogue почав малювати сам, при цьому він ставив собі за мету,аби його картини передавали власне джерело світло й самі ніби випромінювали те світло.


Художнику довелося докласти багато зусиль і навіть створити власну друкарську фірму, де використовуються новітні технології, аби в результаті отримати принти оригіналів своїх картин, виконаних масляними фарбами. Адже він намагався досягти ідеальної передачі при друці всіх відтінків кольорів, незвичайно освітлення, підкреслити їхню унікальність.

Приємного перегляду робіт John Al Hogue і гарного літа, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар