понеділок, 15 липня 2019 р.

Різнобарні кам'яні мандали від художниці з Нової Зеландії Elspeth McLean




Малювати на полотні чи на папері – можна й треба, якщо такий задум митця. Але обмежувати себе якимось рамками, коли у світі стільки неймовірних і вдалих об’єктів для розпису не варто. Так вважають усе більше художників із різних куточків світу й їхні експерименти інколи бувають дуже вдалими та творчими.


Скажімо, художниця з Нової Зеландії, яка зараз мешкає в Канаді, Elspeth McLean розписує акриловими фарбами пляжну гальку. Вона бере камінець «вдалої» форми, обирає сонячні кольори і починає ставити на камені крапки – багато яскравих маленьких крапок.


І в результаті утворюються майже гіпнотичні дивовижні візерунки, які сама Elspeth McLean називає «мандалами», а свій авторських стиль – Dotillism.


Нагадаємо, що у східних релігіях мандали – духовний символ, що символізує сутність і центр джерела енергії. А їхнє створення – то ще й свого роду медитація.


Однак сама художниця не обмежується у своїх роботах створенням складних візерунків, що нагадують фрактальний живопис. Її також цікавлять символи знаків зодіаку й космічні теми. Дивовижне поєднання різнобарвних робіт та їхнє художнє оформлення перед фотографуванням для інтернет-спільноти – теж частина авторського задуму. Яка приваблює все нових шанувальників її творчості.

Приємного перегляду робіт Elspeth McLean і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар