субота, 6 липня 2019 р.

Реалістичні й прекрасні квіти з порцеляни від американської майстрині Jane Hutcheson





Адептів твердження, що все нове – то добре забуте старе, у сучасному світі може спіткати гірке розчарування. Нові теми, нові матеріали і манери творчості, врешті значне розширення аудиторії потенційних глядачів за рахунок інтернет-простора – усе це не могло не вплинути на творчі особистості і не створити умови для чогось несподіваного й неповторного. Як і будь-яку іншу епоху, врешті.


Однак, було б несправедливо забути, що багато прекрасних сучасних митців творчо переробляють у своїх роботах стародавні мотиви й техніки. Наприклад, саме так сталося із сучасною американською мисткинею Jane Hutcheson.


Свого часу її вразили порцелянові квіти Vincennes, неабияк популярні у XVII-XVIII ст. І, на жаль, призабуті зараз. Тобто, звісно, порцелянові фігурки, можливо. трохи поступилися своєю популярністю як прикраси домашніх інтер’єрів. Однак є знавці, які й зараз високо цінують їх. Хоча хтозна, чи всі із них зможуть зараз розібрати «квіткову мову»? Адже раніше такі подарункові букети могли слугувати зашифрованим побажанням усього найкращого чи навіть признанням у коханні.


Коли Jane Hutcheson тільки-но почала виготовляти квіткові композиції із порцеляни, вона виставляла свої роботи у крамниці хенд-мейда Аліси Мейнард у Нью-Йорку. А далі розпочинається казкова частина історії. Однак вона була б неможливою без творчості й рішучості мисткині і прагненні, аби про її роботи дізнався світ.


Її роботи побачив Вінсент Ліппе – президент національного концерну оптових подарунків – побачив її роботи і зацікавився ними, відчувши потенціал. Тож після перемовин концерн отримав ексклюзивні права на порцелянові квіти, і доста швидко вони набули популярності не лише на батьківщині майстрині, але й за її межами.


Сподіваюся, друзі, що роботи Jane Hutcheson сподобаються і вам. Гарного дня!





Немає коментарів:

Дописати коментар