четвер, 4 липня 2019 р.

Рік у диво-котах - фантастичний цикл французької художниці Séverine Pineaux




Календарі – чудовий винахід людства. І я зараз не лише пор їхнє суто утилітарне призначення. Я, швидше, по їхню художню складову: на сьогодні, в умовах конкуренції, до яких тільки хитрощів не вдаються видавці, яких тільки незвичайних завдань не ставлять перед ілюстраторам, аби привернути увагу саме до своєї продукції.

От скажімо. котики… Звісно, котики – то «плюс» до будь-якого задуму. Але я не ризикну назвати таке рішення при випуску чергового календаря аж надто оригінальним. Хоча бувають випадки, коли при створенні « ілюстрацій річного циклу», де у центрі уваги – коти й кошенята, митці керуються не такими прагматичними цілями.

Скажімо, дуже цікава й оригінальна французька художниця Séverine Pineaux, яка спеціалізується на зображенні фейрі. Скажімо, на таких, яких можна зустріти на цій сторінці: http://www.pineaux.com/en/presentation-site-severine-pineaux.html

Ну, «спеціалізується» – то моє слівце, а коректніше було б зазначити, що вона народилася 1 листопада, тобто відразу після Ночі всіх святих, а мо, ще й до світанку.

І саме цим пояснює своє зацікавлення всім містичним, кельтські мотиви у творчості, прагнення створити власний дивовижний світ і поділитися ним із глядачами. До речі. саме за ілюстрації книги про фейрі їй свого часу вручили  престижну премію.

То чи могла така художниця оминути тему чудових і чарівних створінь – таких, як коти? Звісно, питання риторичне. Хоча у «котячому році» Séverine Pineaux нема чогось аж надто фантастичного, швидше нагадування про відомі свята й дати. Але надто симпатичні котики, аби проминути ці її роботи!

Приємного перегляду робіт художниці та гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар