вівторок, 10 грудня 2019 р.

Снігова зимова казка в роботах болгарської фотографки Albena Markova






Якщо раптом ви побачили якийсь неймовірно красивий краєвид і у вас виникла думка: чого я прогулював у школі уроки малювання? Чому не пішов до художньої школи чи хоч, уже дорослим, на вечірні курси акварелістів? Така дивовижа – і зникне із пам’яті без сліду. Може, хоч сфотографувати?


Так-от, відповідь однозначна: фотографуйте. І не бійтеся, що всі довкола знімчують той самий перший сніг чи багряне листя і. певно. навіть висталять у соцмережах. То – їхня краса і їхній спосіб вихопити дивовижну мить, що вразила, у забуття. А у вас буде свій власний.


А можливо, таке бажання переросте й у щось більше. Скажімо, сучасна болгарська фотографка Albena Markova свого часу обрала технічну вищу освіту. Й навіть не розглядала фотографування як серйозне хобі.



Однак у 2006 році вона приїхала восени до Родоп – які мають славу найкрасивішого місця в Болгарії. І була настільки вражена побаченим, що почала знімкувати гірські краєвиди.


А вже за кілька років змінила своє життя, ставши фотографом, що спеціалізується на пейзажах, найперше – рідного краю.


Хоча її кар’єра фотографа й розпочалася восени, у мисткині дуже багато зимових краєвидів. Споглядаючи засніжені міста, ліси й гори, так і тягне сказати. що ось так має виглядати справжня зима. Стримуюся, бо «справжня зима» – це та, яка в кожного за вікном. І вона дуже різна.


Однак із задоволенням милуюся фотографіям зимової казки від Albena Markova й сподіваюся, друзі, що й вам вони сподобаються. А ще – зичу приємного дня!






Немає коментарів:

Дописати коментар