понеділок, 16 грудня 2019 р.

Щаслива зима - чарівна й буденна - в роботах харківської художниці Євгенії Чістотіної




В одної моєї знайомої є теорія: якщо взимку довго не випадає снігу, то якомога більше гарних людей мають щодня викладати у соцмережах викладати малюнки й фото снігові. Й тоді сніг обов’язково от-от піде!


Я, власне, маю сумнів, що зима проводить часу у соцмережах, тож їй не вистачає митєвостей і годин, аби притрусити землю снігом перед новим роком. І та «магія» має спрацьовувати якось інакше.



Однак, кому й коли зашкодили справді чудові малюнки на зимову тему? Й коли ділитися з друзями картинками із зображеннями ялинок, подарунків, зимових розваг і щасливих людей, як не перед зимовими святами?


Тож сьогодні до «вранішньої віртуальної кави» у нас із вами, любі, роботи сучасної харківської художниці Євгенії Чістотіної. Власне, можливо, ви її знаєте як книжкову ілюстратору класичних книг.



У 2016 році вона брала участь у виставці «Обличчя книжок» у рамках «Kharkiv BookFest - 2016» з малюнками до «Аліси в Дивокраї». І дехто зі знавців вважає, що це – одна з кращих варіацій на тему пригод Аліси в кролячій норі, принаймні, в слов’янському просторі. Звісно, це – суб’єктивно, однак «Аліса» саме з ілюстраціями Євгенії Чистотіної була видана не лише в Україні, але й в Молдові, Польщі, Бельгії, Німеччині…


Та про «Алісу в Дивокраї» ми поговоримо якось іншим разом, хоча б тому, що це – невичерпна тема. А зараз помилуємося милими, зворушливими й теплими, попри зимовий колорит, малюнками авторки, присвяченими очікуванню Нового року.


Хоча ні, її герої не тільки наряджають ялинки чи очікують на подарунки, а от просто зараз насолоджуються зимою: катаються на санчатах і ковзанках, закохуються, роблять щасливими себе й увесь світ… У її всесвіті вистачає місця й Святому Миколаю, й чарівним сніговикам та казковими звірятам, й янголам і, звісно, людям.


Сподіваюся, друзі, що й вам сподобаються роботи Євгенії Чістотіної. Гарного зимового дня!





Немає коментарів:

Дописати коментар