неділю, 1 грудня 2019 р.

Дивовижні й чудові янголи від американського митця Jim Shore






Ви впевнені, що янголи мають бути у довгих білих льолях й із крилами, схожими на перший сніг? А от я маю сумнів щодо цього. Ні, я теж не бачила янголиків «наживо».


Одначе так трапилось, що мені випала нагода помилуватися на дуже різноманітні зображення янголів – від середньовічних мініатюр до витворів сучасних митців.



Скажімо, серія робіт за ескізами американського митця Jim Shore вмістила в себе народні уявлення про крилатих захисників: тут є різдвяні янголи, що сповіщають світ про народження Спасителя, янголи, які грають на музичних інструментах чи ніжно обіймають підзахисних тварин. Є навіть янголи врожаю чи янголи – захисники морського порту.



Також цікаве й різнобарвне вбрання янголів. У його оформленні використані мотиви печворка. У дитинстві Jim Shore захоплювався майстерними витворами своєї бабусі. А зараз, дорослий й успішний, не лише зберігає велику колекцію стьобаних ковдр, але й користується у своїй творчості народними мотивами.



Історія його мистецької кар’єри водночас – розповідь про комерційний успіх. Насправді, митець свого часу здобув інженерну освіту й працював потім за спеціальністю. Водночас вдосконалював свої вміння художника й скульптора. Потім заснував компанію Designs Americana, яка спеціалізувалась по хендмейду й колектив якої із часом став налічувати близько 300 митців.



Надалі, уже в цьому столітті,відбулося злиття Designs Americana й Enesco. У результаті виникла компанія ТМ Heartwood Creek by Jim Shore. Саме тут, за ескізами Jim Shore, створюють на сьогодні фігуруів янголів. Спершу їх виліплюють із кам’яної смоли, а потім розфарбовують вручну. Тож у серії немає двох однакових янголів. Однак усі вони – прекрасні.



Сподіваюся, друзі, що й вам сподобаються роботи Jim Shore. Гарного першого тижня зими вам!






Немає коментарів:

Дописати коментар