четвер, 5 грудня 2019 р.

Чудові котики -"символи благополуччя" в роботах німецького художника Julius Adam





Ми й не замислюємося, чому в європейських країнах настільки сильна традиція зображувати котів на картинах і чому вони зустрічаються у творах митців ще наприкінці ХІХ століття.



Справа в тому, що власники замовляли портрети не тільки членів родини. але й домашніх улюбленців. Адже коти були символом достатку, затишку й благополуччя. А як і не замовляли, то й із задоволенням купували полотна, на яких зображені ці пухнасті й дуже симпатичні «символи».



Особливо, якщо мовилось по твори справді талановитого художника. Такого, як німецький митець Julius Adam (Мюнхен, 1826-1874). Варто відзначити, що його вчителем був батько – теж художник. Загалом митець походив із родини, у якій кілька поколінь поспіль займалися образотворчим мистецтвом і прикладною творчістю.



До речі,свого часу митець,у пошуках визнання, направився до Південної Америки, де й прожив близько 6 років, однак потім повернувся до рідного міста, де й здобув знаменитість. Картини Julius Adam мали чимало прихильників.




Численні шанувальники творчості художника відзначають точність зображень: у кожній роботі видно характер і настрій героїв. Можна уявити їхню історію, а ще – усміхнутися через те, що намальовані коти й кошенята такі симпатичні.


Приємного перегляду робіт Julius Adam і гарного вам дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар