вівторок, 3 грудня 2019 р.

Асфальт замість полотна: дивовижні роботи канадського митця Roadsworth





Мені вже доводилось розповідати вам, друзі. про стріт-арт як про частину сучасного міського простору й водночас як про спосіб для творчих особистостей додати трохи фарб у сірі будні.



Однак чи не вперше мова за вранішньою чашкою кави чи іншого улюбленого вами напою піде про митця, що через свої твори мав конфлікт із законом настільки серйозний, що справа дійшла до суду. Концептуальний канадський художник Roadsworth (справжнє ім’я Peter Gibson) замість полотна використовує асфальтову поверхню міських доріг.



Він прикрашає їх простими, однак виразними й яскравими малюнками – зображеннями птахів, звірів, візерунками, схожими на звичні графіті й навіть стилізованими фігурами людей. Що й казати, його роботи неабияк змінюють звичні краєвиди, до чого, власне, митець і прагне.


Однак із точки зору влади роботи Roadsworth – це вандалізм, тож він мав повстати перед судом. Що, ця історія має закінчення, гідне американського фільму: мешканці міста прийшли, аби підтримати вуличного художника (тут, швидше, у сенсі, що він малює не лише поза домом, але й на самій вулиці). І суд, врахувавши їх побажання, не виніс обвинувачу вального вироку.



Звісно, після такої підтримки Roadsworth продовжив малювати. А мешканці міста й ті, хто були там проїздом, – фотографувати міські краєвиди із цими малюнками й викладати у соцмережі. Глядачі стверджують, що ці картини на асфальті – привід на мить стишити щоденний ритм, а той глянути на звичні речі під несподіваним кутом зору.




Сподіваюся, друзі, що вам сподобаються роботи Roadsworth. Гарного дня!





Немає коментарів:

Дописати коментар