вівторок, 24 грудня 2019 р.

Фантастичні усесвіти австралійської фотографки Catherine Nelson




«Художниця із фотоапаратом» – так себе називає сучасна мисткиня із Сіднею Catherine Nelson. І це цілком відповідає дійсності.


Жодна з її робіт не була б створена без початкової фотографії природи. Однак світлини для неї – то лише основи, запрошення до довгої, клопіткої й водночас творчої праці.


Справа в тому, що отримавши вищу освіту в Коледжі мистецтв у Сіднеї, Catherine Nelson пов’язала своє життя із кіномистецтвом, а точніше – зі створенням спец ефектів. До речі. вона увійшла до команди фахівців, які працювали над такими відомими фільмами, як «Гаррі Поттер» і «Мулен Руж». Це дало їй змогу побувати в багатьох європейських столицях.

Та з 2008 року, повернувшись до Сіднея, мисткиня вирішила присвятити час власним проектам, Вона бере за основу фотографії й за допомогою цифрової графіки створює унікальну екосистему.


У результаті з’являються великі колажі (100 х 100 см), створені з численних деталей. На кожен із них йде близько 2 місяців роботи. Дехто із шанувальників її творчості надає перевагу дивовижним планетам, де панує якась одна пора року, а дехто – казковим лісовим пейзажам на яких дерева переплітаються, ніби охороняючи вхід до казкового світу.

Приємного перегляду робіт Catherine Nelson і гарного вам дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар