пʼятницю, 20 грудня 2019 р.

Снігографія чарівної зими від британського художника Tom Baker








Що потрібно художникові, аби створити роботу, яка вразить тих, хто поруч? Основу малювання. Інструмент для нього й натхнення (чи розуміння, що треба малювати, аби заробити гроші. Однак ми, на честь прийдешніх свят, обираємо більш приємний варіант).




Із натхненням у сучасного британського художника-аматора Tom Baker усе чудово. Особливо в зимовий період. Із матеріалами для творчості – теж, хоча вони й дещо незвичні: полотном йому слугує скло вітрин чи великих вікон, а «пензлем» – балончик зі штучним снігом.




Займатися «снігографією» не так уже й просто: потрібно обійтися без чернетки, мати чудовий «окомір» (так кажуть?) і тверду руку. І, звісно, фантазію. Таку, щоб власники отих самих вітрин і вікон із задоволенням надавали можливість творити.







З останнім у Tom Baker поблем точно немає. Незвичайний метод творчості він почав опановувати ще коли жив в Австралії, де снігу, прямо скажемо,не густо. А от коли він із родиною перебрався до Великобританії, то зимові снігові пейзажі надихнули його на створення чудових картин – як «реалістичних», хоч і з виразно різдвяним настроєм, так і з казковими героями чи ілюстраціями до відомих творів, таких як «Різдвяна пісня» Ч. Діккенса.





Дуже швидко творчість Tom Baker набула популярність і «в житті», й в інтернеті. Вони справді слугують прикрасами приміщень і створюють святковий настрій як у відвідувачів крамниць і кав’ярень, так і у перехожих.





Сподіваюся, друзі, що творчість художника подарує і вам гарний настрій. Чудового дня!







Немає коментарів:

Дописати коментар