суботу, 7 грудня 2019 р.

Нове життя загублених книжок, яке їм дарує американська майстриня Isobelle Ouzman





На сьогодні книги не лише дають простір для мистецтва ілюстраторів, але й часто виступають як арт-обєкт у фізичному сенсі. Тобто майстриня чи майстер бере книгу й за допомогою ножа для паперу й олівців чи фарб мережить її візерунками чи створює за допомогою неї паперові скульптури.


Якщо чесно, то я ставлюся до такого неоднозначно. Це буває гарно, справді гарно. Однак книги, усе ж, на мою, думку, варто, найперше,читати.

Але з творчістю американської майстрині Isobelle Ouzman усе не так очевидно. Вона справді працює із книгами, перетворюючи їх у багатошарові композиції – портали до казкових світів. Однак до «зустрічі» з мисткинею на ці книги чекала й зовсім сумна доля. Адже найстрашніше, коли про них забувають.


Майстриня вишукує потрібні їй книжки на звалищах, у сміттєвих баках, на найдальших полицях комісійних крамниць, зрештою, їй віддають непотрібні власникам книги. А далі починається довга клопітка праця, що, буває, триває кілька тижнів.





Isobelle Ouzman «озброюється» ножем для тонкої роботи X-Acto, ручкою із чорнилами, які не блякнуть, Micron, аквареллю й клеєм. А ще, звісно. уявою і прагненням створити справді чудову річ.



У результаті ми можемо милуватися просвітком у хащах, крізь яких бачимо граційних косуль чи птахів, плетиво гілок і квітів, двері до казки та багато інших неймовірних картин.


Приємного перегляду робіт Isobelle Ouzman, друзі. та гарного вам дня!






Немає коментарів:

Дописати коментар