четвер, 26 грудня 2019 р.

Світ різдвяної казки в неймовірних роботах української художниці Наталі Курій-Максимів








Творчість сучасної української художниці Наталі Курій-Максимів добре відома не лише в Україні, але й за її межами. Чудові картини на склі – дуже своєрідні, із чітко впізнаваним авторським почерком. Вони водночас модерні і мають відсилання до українського традиційного малюнку.





А серед теми мисткині – побутові сценки і сюжети Святого Письма, казок та легенд, будні й свята українців. Не дивно, що чимало робіт художниці присвячено зимовим святам – від Василя до Йордана. При чому вони мають виразний гуцульський колорит, однак добре знайомі для мешканців усіх куточків України.





Вона зображає Святого Миколая та янголиків, родини, що готуються до Святвечора чи Нового року й колядників та щедрівників, Святе сімейство у Віфлеємі під час Різдва Христового й Діву Марію з дитиною.





Кожен малюнок – неповторний, усі вони яскраві й добрі, відомі сюжети на них розкривають із несподіваного боку, перетворюючись на чарівну казку. Вони нагадують по сам дух Різдва й Нового року, коли люди в очікуванні змін і зобов’язуються любити весь світ.





Приємного перегляду робіт Наталі Курій-Максимів і гарного передсвяткового дня, друзі!








Немає коментарів:

Дописати коментар