вівторок, 31 грудня 2019 р.

Післясвятковий день у творчості американської художниці-ілюстраторки Susan Brabeau



Перше січня – день особливий. Усі ці сповіщення «Свято наближається», пошуки подарунків. Передсвяткові клопоти й очікування та й, власне, саме свято – позаду. Але й назвати його буденним – то вже треба геть скептиком, що не цінує традиції, бути.

Однак часто-густо перший день нового року проходить під двома «знаками»: менші члени родини розбирають подарунки, а декотрі, найстійкіші, батьки приєднуються до цього захопливого, але інколи втомливого процесу.

Більш старші, не очікуючи ні на яке новорічне диво, хай і пили опівночі, закликаючи його до хати, щиро дивуються, коли їх будять зранку ополудні. Коли й відпочити втомленим людям? Особливо, якщо дехто з цих людей пам’ятає, що попереду в них – миття посуду, прибирання після вчорашнього та інша буденщина.

Бувають ще й ті, хто відразу, із самого ранку, починають займатися улюбленою справою. Чесно, бувають, хоч і нечасто. Саме тому, мабуть, мені не пощастило знайти картини з цими сюжетом в американської художниці Susan Brabeau.

Що цікаво, ця художниця-аматорка відома, насамперед, зображенням життя в американській глибинці, а деякі сюжети виглядають цілком інтернаціональними. Ну, замінити Санта Клауса на Святого Миколая – а новорічні й після новорічні клопоти залишаться незмінними. Глобалізація, певно…

Хоча, сподіваюся, день у вас сьогодні, друзі, буде гарним. А ілюстрації Susan Brabeau підіймуть настрій.




Немає коментарів:

Дописати коментар