середа, 1 січня 2020 р.

Казка дитинства у святкових і буденних роботах білоруської ілюстраторки Катерини Бабок (Catherine Babok)




Новий рік уже більш ніж офіційно вступив у свої права, однак відчуття свята ще не цілком поступилося буденності. Тож чому б і не підтримати гарний настрій (чи віднайти його, якщо він трохи пригнітився), споглядаючи добрі й світлі малюнки білоруської сучасної ілюстраторки Катерини Бабок (Catherine Babok).



Ті, хто цікавляться сучасним (або ж в останнє десятиліття ХХ століття) оформленням дитячих книжок, цілком можливо, зустрічалися з її роботами. Мінська художниця, отримавши художню освіту, зосередилась на ілюструванні дитячих казок, віршів, оповідань, листівок.


На її картинах – щаслива малеча, казкові істоти, звірята. Усі – щасливі в будні й свята того дивовижного казкового періоду, який зветься дитинством.


Звісно, у роботах Catherine Babok доста часто зустрічаються присвячені зимовим святам, подарункам, передчуттю дива й здійснення бажань у новорічну ніч чи перед Різдвом.


Однак я не обмежилась лише «зимовими» роботами: як на мене, усі її ілюстрації – добрі, інколи виконані в трохи наївній, але такій чистій манері, яка подобається дітям і знаходить відгук серед дорослих, із чистими кольорами й добрими усмішками їхніх героїв. Усі вони – казкові й варті уваги.


Приємного перегляду робіт Catherine Babok і гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар