понеділок, 20 січня 2020 р.

Дивовижні витвори мистецтва з брухту від американського скульптора John Lopez






Для створення справді неймовірних речей творчій особистості потрібні час, натхнення й бажання. Вміння напрацьовується. Матеріал не такий уже й важливий. Тобто він, матеріал, має бути, а от щодо якості – то для кого як.



Скажімо, скульптор з Південної Дакоти (США) John Lopez розпочав свій шлях зі створення бронзових скульптур. І, до речі, його роботи користувались чималою популярністю. Та майстер прагнув розвитку, шукав нові шляхи для вираження своєї творчості.



У результаті його привабив такий різновид творчості, як брухт-скульптура. І доста швидко скульптор зрозумів, що це – «його» мистецтво. «Я ніколи не сумую! І з нетерпінням чекаю початку роботи на кожним новим творінням. Це допомагає мені творчо зростати», – зазначає сам John Lopez, розповідаючи про свою творчість.




Теми його робіт зумовлені дитинством,поведеним на ранчо. Він створює зі старого металу биків і бізонів, коней, птахів тощо. І матеріал для початку свого творчого експерименту він спершу брав на задвірках ферми своєї родини. Уже потім,  коли стало зрозуміло, що це – дуже серйозно, довелося шукати потрібні матеріали по всіх усюдах.



При свій незвичайності творчості John Lopez він знайшов підтримку у своїх родичів.  А така підтримка важлива при будь-якій творчості. Як розповідає сам митець, одного разу він показав брухт-скульптури своєму діду й спитав, що він думає про це. Після довгого вивчення робіт онука старий зауважив: «Що ж, тепер це – мистецтво». І цим щиро порадував скульптора.




Приємного перегляду робіт John Lopez  і гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар