середа, 22 січня 2020 р.

Чудові й незвичайні грашки у стилі стімпанк від американської майстрині Christi Friesen






Якось так повелося, що коли говорять чи пишуть про фігурки з полімерної глини, то часто-густо слухачі уявляють собі миленьких великооких совенят-зайченят-мишенят-кошенят та інших симпатичних створінь, на яких стало фантазії майстра чи майстрині.


Звісно, милі іграшки пастельних тонів користуються постійним попитом серед любителів прикрасити інтер’єр. І бувають просто чудовими, хто ж сперечається?
Однак на те воно й дивовижне сучасне різноманіття можливостей, що надає сучасність митцям і шанувальникам їхньої творчості, аби кожен зміг створити чи побачити щось справді оригінальне. Таке, щоб запам’яталось надовго чи й змінило уявлення про певний вид творчості.


Скажімо, майстриня з Каліфорнії (США) Christi Friesen уже кілька років виготовляє іграшки з полімерної глини. При цьому сама вона називає свій власний стиль мік-медіа.


Думаю, що авторка має на увазі, що при створенні фантастичних фігурок тварин, птахів чи риб, виконаних у стімпанківському стилі, вона використовує не лише глину, але й скло, метал, напівдорогоцінне, а бува й дорогоцінне каміння або ж цвяхи чи гайки – усе, що видається придатним саме для цього дивовижного створіння.


Розумію,що далеко не всі є шанувальниками стімпанка, тим більше – зображень біомеханічних створінь. Вони бувають дуже цікавими, але часто-густо викликають майже підсвідоме занепокоєння.


Але поціновувачі творчості Christi Friesen відзначають, що її роботи насамперед скидаються на образи із дивовижних снів і це додає шарму й так цікавим сторінням.



Сподіваюся, друзі, що вам сподобаються роботи майстрині Christi Friesen. Гарного дня!






Немає коментарів:

Дописати коментар