неділя, 5 січня 2020 р.

Ясний акварельний світ дитинства в роботах канадської художниці Trisha Romance





Новий рік відзначають більш бучно – така вже традиція, а ось Різдво має репутацію родинного свята. Чи не тому воно популярне в сучасних художників, які прагнуть передати атмосферу затишку та єднання всіх членів родини? А ще – щастя дітлахів від подарунків і зимових розваг.






Принаймні, якщо йдеться про художників, що «спеціалізуються» на «сюжетній» творчості – й обирають темами своїх робіт ідилічні чи пасторальні сюжети. Саме до цієї когорти митців належить канадська художниця американського походження Trisha Romance.



На сьогодні вона мешкає разом із родиною в невеличкому містечку Niagara-on-the Lake (Канада) і хто, чи й у тих краях збереглися такі ідилічні пейзажі й неспішні родинні ранки чи вечори, немов загублені в часі й просторі, як на її квартинах.



Та, може, глядачі саме тому й цінують її акварелі, сповнені затишку, приязні й світла, що роботи Trisha Romance повертають їх у безтурботний і щасливий світ дитинства. Не дарма ж її вважають однією з найвідоміших сучасних акварелісток Канади.



Картини художниці успішно експонуються на різних виставках. Їх використовують при виготовленні текстилю, посуду,схем для вишивок. А ще, свого часу її внесок у розвиток сучасної культури отримав найвище пошанування: у 2010 році на зимових Олімпійських іграх у Ванкувері в естафеті через Niagara-on-the Lake (Канада) Trisha Romance несла олімпійський вогонь.





На сьогодні в Канаді, коли йдеться про святкування Різдва, часто згадуються її роботи. Сподіваюся, друзі, що картини художниці сподобаються і вам. Гарних свят!




Немає коментарів:

Дописати коментар