неділя, 19 січня 2020 р.

Любов, тепло й підтримка, вирізані з дерева: прекрасні скульптури канадської майстрині Susan Lordi




Інколи роботи відомої канадської скульпторки Susan Lordi називають «вербовими янголами». Чи так це – вирішувати кожному глядачеві для себе. Може, хтось уявляє янголів саме так.




Хоча в серії робіт Willow Tree, справді різьблених із верби, янголів (отих самих захисників-рятівників-сповісників із крильцями) не так уже  багато. Хоча вони, безумовно, є й варті уваги.




Однак більша частина її невеличких дерев’яних фігурок – то звичайні люди. Можливо, саме через це Susan Lordi й зосереджується на передачі рухів, поз, гармонії ліній і кольорів. Залишаючи «чисті обличчя», на яких кожен може уявити собі знайомі риси.




Насправді, її роботи – про вічне. Насамперед, про любов – між чоловіком й жінкою, мами чи тата до дітей, усієї родини – один до одного. А ще – про дружбу, приязнь і підтримку. Чи можна вважати, що це і є присутність янголів?




Чом би й ні. Якщо хтось вчує безгучне тріпотіння янголячих крил за спинами, зрештою. звичних фігурок – на краще. А всі інші,сподіваюся, отримають насолоду від споглядання робіт Susan Lordi.


Приємного перегляду робіт мисткині й гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар