понеділок, 13 січня 2020 р.

Тварини й птахи на кінчиках пальців: дивовижні мініатюри угорської майстрині Fanni Sándor







У творчості мініатюристів завжди є щось дивовижне, що заворожує і надає змогу поглянути на звичайні речі під новим кутом зору. А для декого побачені в дитинстві мініатюри стали приводом, аби в дорослому віці і самому чи самій зайнятися цим видом творчості.





Скажімо, сучасна угорська майстриня Fanni Sándor зізнається, що мініатюрі речі, у яких були точнісінько відтворені всі деталі, захоплювали її з дитинства. А вже в дорослому віці вона спробувала й сама створити моделі в міні-масштабі.





А оскільки вона за освітою біолог, то й обрала джерелом натхнення природу. Вона створює звірів (зазвичай, невеличких – вивірок, зайців, опосумів, мишей тощо), птахів і навіть комах у масштабі 1:12.





І при цьому Fanni Sándor прагне ще й створити не просто самі фігурки, але й відтворити «природну середу існування». Тобто створити сценки, де б її роботи виглядали ще більш виразно.




У творчості майстрині чимало шанувальників. Сподіваюся, друзі, що й вам сподобаються роботи Fanni Sándor і забезпечать гарний настрій на весь день.







Немає коментарів:

Дописати коментар