вівторок, 7 січня 2020 р.

Казкові роботи "королеви кольорових олівців" із Великобританії Anne Yvonne Gilbert






Почесні титули в митців бувають дуже різні. Звісно, чудово бути лауреатом якогось надпрестижного конкурсу. Однак якщо про художницю говорять, що вона – «королева кольорових олівців», то це, як на мене, дуже почесно, відповідально й свідчить про неабияке захоплення її творчістю.




І цілком заслужене захоплення, додала б я, розповідаючи про творчість відомої англійської художниці Anne Yvonne Gilbert. Багато дітей в англомовному світі вперше читають всесвітньо відомі казки саме в книжках із її ілюстраціями. Тож саме такими й уявляють надалі героїв й героїнь казкових історій.





А ще, як свідчення її визнання, Anne Yvonne Gilbert свого часу запропонували взяти участь в розробці дизайну серії поштових марок Великобританії. До речі, ці марки, справді, вийшли дуже гарними й цінуються серед колекціонерів.





А мене щоразу, коли я розглядаю роботи художниці, вражає не лише багатство її відтінків й точність у промальовці деталей, але й те, що мисткиня користується лише кольоровими олівцями. І при цьому створюючи дуже широку палітру кольорів і тонкі переходи.




У неї дуже характерні, такі. що добре запам’ятовуються й розкривають інколи з несподіваної точки зору характери відомих героїв, книжкові ілюстрації. Та мені не менше подобаються її янголи з різнобарвними крилами, різдвяні й новорічні сюжети, радість від зими й просто від світу дитинства.




Більше про творчість Anne Yvonne Gilbert можна дізнатися на її сторінці: http://www.yvonnegilbert.com





Приємного перегляду робіт художниці й гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар