вівторок, 28 січня 2020 р.

Чудові квіти для гарного настрою на картинах італійської художниці Danka Weitzen






«Ким би хотіли бути, якби не займалися тою справою, якій присвячуєте свій час і сили зараз?» – вам доводилось чути таке запитання, друзі? Мені-от доводилось. Чого тільки не спитають інколи!



Але якось мені на думку не спадало, що й художникам чи іншим митцям, тим більше, відомим, доводиться відповідати на таке питання. І що дехто з них чітко може змалювати альтернативу, при якій би був чи була не менш щасливою.



От, скажімо, італійська художниця польського походження Danka Weitzen запевняє, що, якби не була художником, то хотіла б бути фотографкою, письменницею чи… дизайнеркою жіночих торбинок. Мені видається, що в цьому переліку, можливо, не була б зайвою і професія флористки.



Хоча б тому, що Danka Weitzen на сьогодні мешкає у власному в горах Турина  разом із чоловіком – теж художником Гвідо Бореллі Данка й сімома улюбленими котами. Так-от, серед її хобі – садівництво й мисткиня із задоволенням вирощує квіти.


Однак значно важливіше для шанувальників її таланту, що вона квіти із задоволенням пише на полотні. Саме натюрморти принесли художниці визнання далеко за межами Італії.



Звісно, на її картинах зображені не лише квітнучі рослини, але й побутові речі, зокрема скляний посуд – тут ті, хто цікавляться живописом, зрозуміють, який це цікавий і нелегкий виклик для митця. І наскільки багатий матеріал для гри зі світлотінню й колористикою.



Та перше, що запам’ятовується глядачам при погляді на роботи Danka Weitzen – це саме квіткове різноманіття. Книги настільки реалістичній і водночас прекрасно-казкові, що дехто у відгуках зазначає, що, споглядаючи роботи художниці, ніби відчуває їхні пахощі.



Приємного перегляду робіт художниці, друзі, й гарного вам дня!





Немає коментарів:

Дописати коментар