четвер, 16 січня 2020 р.

Химерно-прекрасний світ котів художниці з Англії Ditz






Січнева п’ятниця. Традиційні котики. Хоча назвати саме ці малюнки «традиційні» можна. Але чи варто? Хіба що враховуючи, що вони з’явились у цьому блозі в звичний для цього день.




А так, австрійська художниця Ditz вміє інтригувати. По-перше, я не зовсім маю рацію, позначивши мисткиню як австрійку: вона вже майже півстоліття живе в Англії, що, не могло не позначитись на її творчості.



По-друге, на перший погляд, перед нами – картини із зображенням котиків, ну й інших тварин теж, за компанію до котів. Старанно виписаних, із майстерно вибудованою композицією й увагою до деталей та відтінків зображення.




Але якщо подивитись більш уважно, то можна побачити, як трансформується стиль мисткині. У Ditz – дуже характерний почерк, який поступово трансформується, до зображень вплітають дрібномасштабні, але дуже важливі для їхнього розуміння химерні персонажі й деталі.




Інколи видається, що це – загадки. Що чекають на розгадку. Чи просто незвичайні картини, які інтегрують, змушують вглядатися в себе. І при цьому дарують гарний настрій.





Приємного знайомства з роботами художниці Ditz, друзі, й гарного вам дня!






Немає коментарів:

Дописати коментар