пʼятниця, 24 січня 2020 р.

Предмети-карикатури від французького майстра Gilbert Legrand







Чи буває у вас таке, що милуєтесь хмарами, аж раптом бачите, що одна хмаринка схожа несусідського кота? Звісно, схожість доста умовна. Але уява вже запрацювала. Тож так і не щастить перестати бачити у сіруватій хмарі нахабного великого котиська.




Та про споглядання хмарок як практикування розвитку уяви сказано й написано чимало. А ось вміння збагнути, що побутові речі схожі на людей і тварин – то вже треба мати уяву іншого, су перового, рівня.




От, скажімо, сучасний французький художник-ілюстратор і цифровий графік Gilbert Legrand наділений саме такою розвинутою уявою, гострим оком, метким розумом. А ще – даром карикатуриста. Побачити в ножицях стилізовану закохану парочку, у пилці – коня, а в кранах – бігунів, то треба мати дуже свіжий і незвичайний погляд на побут.




А потім глядачі, захоплено розглядаючи розмальовані під живих істот побутові знаряддя й речі, прикрашені Gilbert Legrand, дивуються: та це ж очевидно! Як ми раніше не побачили й не здогадалися? А майстер сприймає це як комплімент.





Сподіваюся.. друзі. що й вам роботи Gilbert Legrand сподобаються й піднімуть настрій. Гарного дня!





Немає коментарів:

Дописати коментар