субота, 11 січня 2020 р.

Дива прекрасної зими в роботах фінського фотографа Asko Kuittinen






Зима – то час див. Звісно, так можна казати про кожен день увесь рік – і не перебільшити ні на крихту. Однак взимку – чи то через особливий ритм, чи то через традиції та свята – люди більш відкриті до того, аби те диво сприйняти,не вимагаючи доказів, що то диво справжнє.



Але навіть взимку повірити, що диво – зовсім поруч, то непросто. Потрібні особливі декорації. Скажімо. сніг-заметіль-завірюха, яка б надала світу вигляду білосніжного аркушу, що чекає на першу риску, із якою буде розпочато новий шедевр.



Я зараз не про зміни клімату й не про індустріальні пейзажі за вікном. А про те, що саме зима – джерело натхнення для багатьох митців – була, є й, дуже сподіваюся. залишиться ним і в майбутньому.



Те саме відчуття дива передається не лише у картинах, але й у фотографіях. У тих випадках, коли камеру тримає в руках талановитий фотограф – такий як фінський митець Asko Kuittinen.


Для нього немає звичайних краєвидів, він прагне поділитися своїм зачудовано-захопленим поглядом на світ із шанувальниками власної творчості, кількість яких постійно зростає.



У нього однаково прекрасні й літні, й осінні пейзажі, та, все ж, зима особливо вражає. І не лише через те, що на деяких світлих зафільмоване північне сяйво. Такі ж прекрасні й у нього і більш «звичайні» роботи – із засніженими деревами, заходами сонця, білосніжними полями й дивовижною тишею, яка буває лише взимку і яка ніби відчувається і на світлинах.



Приємного перегляду робіт Asko Kuittinen і гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар