середа, 29 січня 2020 р.

Чарівні й прекрасні дерев'яні фігури для каруселі від американського майстра Tim Racer






Намагаюсь згадати, коли востаннє кружляла на каруселі? І чи хоч на мить тоді замислилась над тим, як саме виготовляють карусельні фігури та з якого матеріалу?



Та якби й замилилась, то точно не змогла б уявити, що в наш вік заводського виробництва й масової штамповки є люди, які вирізають такі фігури власноруч із дерева, а потім дбайливо розфарбовують, перетворюючи на справжні витвори мистецтва. Скажімо, саме так чинить сучасний американський митець Tim Racer.




Що цікаво, коли він отримував вищу освіту в Center for Creative Studies (Дейтрон), то зробив вибір на користь не скульптури, а образотворчого мистецтва. У результаті після отримання диплома він досить швидко здобув репутацію успішного молодого ілюстратора в Чикаго.



Однак 25 років у ролі професійного художника, серед робіт якого чимало комерційних ілюстрацій. – і майстер вирішив спробувати себе в інших видах мистецтва.




Спершу різьблення по дереву сприймалося ним як хобі й можливість відпочити від роботи. Потім це перетворилося на основне заняття. А в 1993 році він почав співпрацювати з Pam Hessey у Hawk’s Eye Studio, що спеціалізується на реставрації й виготовленні фігур для каруселі.




Варто відзначити. що серед його робіт є дуже відомі. Скажімо, відреставровані ним 12 фігур карусельних тварин Dare (ХІХ ст.) знаходиться в постійній експозиції в Музеї штату Нью-Йорк в Олбані. Є й «робочі каруселі», на яких фігури – його роботи. Звісно, Tim Racer вирізьбить і розмальовує різних тварин. Та найбільше самому митцю подобається його серія із «карусельних» псів, у яких відтворюються не лише риси породи, а навіть індивідуальний характер.





Приємного перегляду робіт Tim Racer і гарного дня, друзі!







Немає коментарів:

Дописати коментар