пʼятниця, 10 січня 2020 р.

Дивовижно прекрасні й живі скульптури українського митця Олега Дорошенка






Не зажди для достовірності художнього зображення важливе скрупульозне відтворення кольорів. Коли, скажімо, мова йде про скульптуру, то монохромність – сніжна білизна чи благородна жовтавість кістки – надає фігурам особливу виразність, дозволяючи зосередитись на лініях, їх пластичності чи, навпаки, стрімкості.




Саме так і виглядають роботи українського митця Олега Дорошенка – сучасного різьбяра із Києва. Видається, що всі його роботи – від численних зображень різноманітних тварин і птахів – до скульптур у стилі нецке – живі.



Я нещодавно натрапила на підбірку його робіт із зображенням «символу року» – пацюків (чи мишей). Але, як на мене, не варто обмежувати споглядання творчості цього талановитого митця однією темою.



Бо в Олега Дорошенка неймовірна фантазія, яка підказує йому цікаві ракурси й вдалі композиції. Звісно, «підказує» – то для красного слова. Насправді, тут і талант, і довге навчання, і дбайлива щоденна робота – усе підкорюється результату. Й ось, перед здивованими глядачами – чергова прекрасна скульптура.




У творчості Олега Дорошенка чимало шанувальників як в Україні, так і поза межами нашої держави. Сподіваюся, друзі, що й вам сподобається творчість митця. Гарного дня!






Немає коментарів:

Дописати коментар