неділя, 19 січня 2020 р.

Прекрасний казковий світ у вітражах англійського майстра Angie






Вітражі в уяві багатьох людей пов’язані з історичними будівлями – замками й величними храмами. Однак із зараз не бракує майстрів, які б вправлялися в тому, щоб виготовляти скло, прикрашене дивовижними й прекрасними зображеннями.




Скажімо, саме до цієї когорти мистців належить і сучасний англійський майстер Angie, засновник студії Hare Moon Stained Glass. Про нього, на жаль, в інтрнет-просторі не так уже й багато інформації.




Можу лише сказати, що він, закінчивши університет, тривалий час працював в галузі мистецтва й дизайну. І вже 15 років визначився зі спеціалізацією: він виготовляє дивовижні казкові вітражі й при цьому навчає за творчою спеціальністю дорослих в Сомерсеті.




Тож, як кажуть у таких випадках, хай за майстра говорять його твори. Angie створює методом віражного живопису й обпалювання дивовижні картини, а промені світла, що проходять крізь них, додають виразності й витонченості зображенню.



Серед його постійних тем – зображення лисів, зайців, птахів тощо, а ще – прекрасних дам. При цьому в кожному вітражі використані казкові й фольклорні мотиви. Автор створює дивовижний міфологічний простір і запрошує туди завітати глядачів.



Сподіваюся, друзі, що вам сподобаються роботи віражного майстра Angie. Приємного дня!







Немає коментарів:

Дописати коментар