понеділок, 27 січня 2020 р.

Захопливі паперові історії від американської майстрині Meghan Stratman





Що потрібно, аби розповісти історію, яка була б цікава іншим? Звісно, крім цікавого сюжету. Кажете, старанно дібрані слова й бажання поділитися розповіддю з іншими?


Бажання щедро дарувати – згодна. Без цього не буває митців. А от щодо слів – не все так однозначно.


Інколи замість слів історію «розповідають» іншим чином. Скажімо, сучасна майстриня Meghan Stratman (Небраска, США) обрала для творення картон і папір. Завдяки використанню багатошарового паперу, вона надає об’єм і виразність фігурам у своїх паперови композиціях.


Вона створює картини з паперу, вибудовуючи композицію, у якій є дещо від віньєтки, дещо від кадру з кіно чи з коміксу. У її роботах ви можете зустріти різні теми – від стилізованих і дуже виразних портретів дівчат до фантастичних істот – інколи страшних. Інколи симпатичних і завжди дивовижних.


А йдеться у її роботах про звичайні й буденні речі, про які розповідали завжди й будуть розповідати в майбутньому: про дружбу, кохання, сміливість, самотність… Та ще багато про що. Інколи в таких картинах кожен може побачити щось своє, на власний розсуд. Тож вони – унікальні в своїй універсальності.


А ще, у її роботах часто присутня гра з відомими всім сюжетами й інколи своєрідний, але завжди безсумнівний гумор. «Я створюю персонажів і розповідаю історії», – так починає майстриня розповідь про себе й свою творчість.


Приємного перегляду робіт Meghan Stratman і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар