пʼятниця, 3 січня 2020 р.

Безліч відтінків білосніжної зими в роботах польського художника Marek Szczepaniak






Від зими вимагають снігу. Ну, звісно, крім тих випадків, коли зима завітала до тропіків чи в інші місця, де до цього природного явища ставляться так: «Сніг? Так, в інтернеті бачили, а, ще прабабуся казали, що в їх дитинстві одного разу щось таке біле із неба сіялось...»



Але в інших,більш звиклих до морозів й зимових опадів, місцях на сніг очікують, нарікають, турбуються щодо змін клімату і, врешті, малюють його на святкових листівках. І не лише тому, що сніг – корисно для рослин, а й тому, що це, врешті. гарно. Дуже гарно.



Особливо про те, що сніг – то краса, починаєш замислюватись, коли бачиш його на не вже згаданих вище листівках, а на картинах справжніх майстрів. Таких, скажімо, як відомий сучасний художник-пейзажист із Польщі Marek Szczepaniak.



На те й мистецьких дар у деяких творців, аби нагадати людям ще раз: усе навколо не таке, яким ми бачимо звиклим і «замиленим» оком. Усе куди як гарніше.



Звісно, Marek Szczepaniak малює не лише зимові краєвиди. Але саме його роботи, присвячені зимі, найчастіше зустрічаються  в інтернеті. Можливо, тому що краєвиди в нього виходять буденні й водночас дуже гарні. Може, через їхню впізнаваність не лише для мешканців Польщі.



А може, тому що йому вдається показати наскільки багато відтінків, насправді, має ніби білий сніг. І як гарно всі ті тони й напівтони поєднуються між собою під пензлем митця.



Приємного перегляду робіт Marek Szczepaniak і гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар